החלטת לבנות אתר אינטרנט חדש עבור העסק שלכם? מעולה ראשית כל החלטה מעולה אבל עכשיו צריך למצוא חברה המתמחה ב-עיצוב ובניית אתרים והמשימה לא פשוטה. מספר דגשים וטיפים שיעזרו לכם למצוא את הספק הנכון...
1) ראשית כל כתבו על דף את התקציב שאת מייעדים לפרויקט ואפיינו את האתר בצורה מוקפדת.
2) הגדירו יעדים ומטרות של האתר שעתיד להיבנות , מה אתם מצפים שהוא יעשה עבורכם ומי הוא קהל היעד שלכם
3) חפשו באינטרנט ספקים בתחום ה-עיצוב ובניית אתרים וסרקו את האתר של הספקים. ראו מי הוא הספק הרציני והמרשים ביותר
4) שאלו לקוחות של הספק שמצא חן בעיינכם איך היו יחסי העבודה והאם הם מרוצים מהתוצאה הסופית? חוות דעת זה נושא חשוב מאוד וצריך להקפיד לבדוק את הספק לפני שסוגרים עמו על הקמת אתר אינטרנט
5) לאחר שביצעתם סקר שוק ומצאתם מישהו מתאים דברו איתו על הפרויקט ושאלו על העלויות. דאגו להיצמד לתקציב שהגדרתם לעצמכם. חשוב לא לסטות בעשרות אחוזים ממה שהגדרתם.
6) בקשו מהספק לקבל הצעת מחיר מסודרת שתכלול את מפרט הפרויקט , עלויות , תנאי תשלום , לוחות זמנים, תחזוקה, אחסון ועוד. בקשו לדעת הכל. וודאו שהכול כתוב שחור על גבי לבן.
7) בקשו להיות מעורבים בכל השלבים , משלב העיצוב עד יישום האתר ועלייתו לאוויר. מעורבות שלכם תחסוך זמן וכאבי ראש מיותרים בהמשך הדרך.
8) בסיום העבודה דרשו מהספק להדריך אתכם על המערכת , איך מעדכנים את התוכן ואיך עובדים באופן שוטף עם ה-מערכת ניהול תוכן. אל תוותרו לרגע על הנושא. בסופו של דבר אתם אלה שתצטרכו לבצע את העדכונים ואתם לא רוצים להיות תלויים בגורמים חיצונים יקרים.
9) דאגו לסכם עם הספק על תמיכה לאתר ואחריות על הקוד. תקלות שנבעו מהקוד שלו צריכות להיות מתוקנות ללא עלות לפחות בשנה הראשונה של העסקה.
10) דאגו לקבל לידכם ולבעלותכם את האתר בסיום העבודה. חברות רבות מוכרות "אתר לשכירות" ובסיום ההתקשרות הלקוח נותר בלי דבר. דרשו לקבל את קבצי העיצוב + קוד האתר בסיום הפרויקט וודאו שבחוזה ביניכם אתם הופכים להיות הבעלים של האתר בסיום העבודה.
11) בקשו לדעת האם השירות כולל גם קידום אתרים בגוגל ומה בדיוק תנאי העסקה.